A Kleopátra Szépségszalonok blogja

Ragyogj tetőtől talpig

Ragyogj tetőtől talpig

Ombre vagy balayage?

Színátmenet minden hajra - de melyik fajta?

2018. december 03. - hellokleo

luxyhair_16x9_thumbnail_blog_493937f2-1a15-4a81-8e2b-f3a8b8d5b950_grande.jpg

A divat mindig ismétli önmagát, persze kisebb-nagyobb kilengésekkel. Az utóbbi időben például újra fénykorát éli a batikolás (ezt ugye az idősebbek régen házilag oldották meg, ki ne menőzött volna az otthon hipózott pólóiban :)) és a színátmenetes anyagok használata.

Utóbbi nem csak a ruhák világában, de a szépségiparban is teret hódított. A színátmenetes sminkek mellett megjelent a színátmenetes hajfestés is, és hamar sokak kedvence lett az OMBRE festét. Ennek lényege, hogy természetes, napszívta hatást kelt. Nagyon fel tudja dobni az egész megjelenésedet, ráadásul a hajadat is dúsabbnak mutatja. Az OMBRE akkor a legszebb, ha a hajtövedhez képest egy árnyalattal világosabb a hajvéged, hiszen így kelti majd azt a hatást, mintha csak a napfény szívta volna ki. Persze ha kedveled a feltűnőbb megjelenést, nem kell feltétlenül ehhez a szabályhoz ragaszkodnod. Válassz az extrémebb színek közül, ebben a szezonban nagyon népszerű az ultraviola és a farmerkék is!

A színátmenetes hajfestés kifionomultabb változata a BALAYAGE. A festési technikát francia fodrászok fejlesztették ki, és lényege, hogy a színátmentet még visszafogottabban, lágyabban viszik a hajra, így a hatás még természetesebb.

Mindkét hajfestési módot kipróbálhatod a Kleopátra Szépségszalonokban!

Látogass el hozzánk és fodrászaink segítségével válaszd ki a stílusodnak leginkább megfelelő színátmenetet!

60-best-ombre-hair-color-ideas-for-blond-brown-red-and-black-hair-in-addition-silver-hair-cuts-728x910.jpg

 

c662b848d4c617e013ecf14b4438347a.png

12_-purple-ombre-on-dark-hair.jpg

Mire jó a nyirokmasszázs?

nyirokmassza_zs_1.jpg

A nyirokmasszázs más néven nyirokdrenázs/lymphodrenázs olyan speciális masszázs mely serkenti, aktivizálja a nyirokrendszer működését, a paraszimpatikus idegrendszer aktivitását.

A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokcsomók és a nyirokutak serkentésével, karbantartásával oly mértékig támogassuk a szervezetet, hogy képes legyen önállóan megbirkózni a nyirokkeringéssel, a szervezet méregtelenítésével, az immunrendszer megfelelő működtetésével. 

A vérkeringést, a sejtek táplálékellátását szívünk működése biztosítja. Immunrendszerünkről és a méreganyagok elszállításáról, a nyirok rendszerünk gondoskodik. 

A nyirokmasszázs végezhető géppel és kézi módszerrel is.
A kézi nyírok masszázsnál a kötőszövetet és a bőrt masszírozzuk. A  mozdulatok a nyirokkeringés irányában történnek, mely során a nyirokcsomók vibrációs mozdulatokkal aktiválásra kerülnek. 

Mindig fontos, de a masszázs előtti napokban különösen ügyeljünk arra, hogy 
 a test tömegtől függően  napi 2-3 liter folyadékot megigyunk, így a szervezet könnyebben ki tudja választani a felhalmozódott salakanyagokat, nyákokat. 

A nyirokcsomók és nyirokvezetékek kezelésekor csak nagyon kis nyomást alkalmazunk, mert a terápia szempontjából fontos nyirokerek a bőrfelszínhez közel helyezkednek el. Fájdalmat nem lehet érezni, a vérkeringés láthatóan nem élénkül meg, a bőr formája nem változik. A nyirokmasszázs lassú, ritmikus gyengéd körkörös mozdulatsorokból áll.

A lassú mozdulatok a szövetnedvek elmozdítását eredményezi. A ritmikusság során egyes mozdulatokat többször (5-7) ismételjük meg. Ez a sorozatszám gyorsítja fel leginkább a véredények és nyirokedények áramlását. A körkörös mozdulatok során hosszanti és kereszt irányban nyújtást végzünk, mellyel a szövetnedvek a nyirokcsomók felé kerülnek terelésre.

A nyirokmasszázs a Kleopátra Szépségszalonok üzleteiben is elérhető, időpontjainkról tájékozódj szalonjainban!

Üzleteink kínálata eltérő!

nyirokte_rke_p.JPG

Szálas vagy satírozott szemöldöktetoválás?

Nem tudod, melyiket válaszd? Segítünk!

eyebrowtattoo.jpeg

A szemöldök arcunk egyik legfontosabb része. Megadja annak karakterét, stílusát és segít gondolataink, érzelmeink kifejezésében. A szemöldök megjelenését - sűrűségét, vonalát, akár színét - az aktuális divat határozza meg. A szerencsésebbek sűrű szemöldökszőrük visszaszedésével alakíthatják ki a kívánt formát, de mit tehetnek azok, akiket a sors nem Frida Khalo-nak teremtett?

A kozmetikákban a szemöldökfestés mellett már évek óta hódít a tetoválás, mellyel igazán mutatós és tartós eredményt érhetünk el. Jelenleg két módszer közül választhatnak a vendégek, ízlésünknek és szemöldökük adottságainak megfelelően.

A satírozott tetoválást azoknak ajánljuk, akik nagyon ritka, gyenge szálú és világos szemöldökkel rendelkeznek. A kezelés során a kozmetikus először szemöldök kontúrját rajzolja meg a tetoválógéppel, majd satírozó mozdulatokkal kitölti a köztes részt, akár egy színezőkönyvben. Ez a módszer megegyezik a hagyományos testtetoválásnál alkalmazottakkal. A hatás kevésbé természetes, viszont tartósabb, mert nagyobb mennyiségű festék jut a bőrbe.

A szálas tetoválást ezzel szemben azoknak a vendégeknek javasoljuk, akiknek van valamennyi szemöldökük, de hiányos vagy nem megfelelő vonalú, de kiegészítéssel korrigálható. A kezelés alkalmával tetoválógéppel vagy egy microblading tollal megrajzolják a hiányzó szálakat, melytől a meglévő szemöldök dúsabbnak, erősebbnek tűnik. A microblading toll a tetoválógéphez képest jóval finomabb tűvel rendelkezik, így az azzal rajzolt új szemöldökszálak is vékonyabbak. A végeredmény a satíros tetováláshoz mérten sokkal természetesebb, de 1-1,5 év után korrekció szükséges.

A kezelést mindkét esetben lidokainos érzéstelenítés előzi meg.

A különböző típusú szemöldöktetoválásokról a Kleopátra Szépségszalonok üzelteiben is tájékozódhatsz vagy akár ki is próbálhatod őket, kozmetikusaink örömmel állnak rendelkezésedre!

 

 

 

 

 

Szépülj a Kleonál Flabélos géppel!

Gyors megoldás testünk átmozgatására

flab.jpg

A rendszeres testmozgást sokszor nagyon nehéz beilleszteni hétköznapjainkba. Egy átdolgozott nap után könnyű azzal vigasztalódni, hogy nincs időnk, nincs energiánk sportolni. Pedig fitnesztermek modern eszköztárának köszönhetően akár már 10 perc időráfordítással is sokat tehetünk egészségünkért.

A gyors megoldások híveinek ajánljuk a Flabélos gépet, mely rövid edzésprogramokkal is képes a hatékony eredmény elérésére, legyen szó kardio-edzésről, izmaink erősítéséről vagy bőrünk feszessé tételéről.

Flabélos gépeinket kipróbálhatod a budai és salgótarjáni szépségszalonunkban, illetve a gyöngyösi fitness termünkben.

Mi az a Flabélos?

A Flabélos segítségével megelőzhetők a mozgáshiány okozta megbetegedések. Ez a vibrációs készülék hamar látványos eredményeket és kellemes élményt fog okozni. Először jobb lesz a közérzet, majd könnyebben veszi a fizikai akadályokat, feszesebbé válik a test, csökken az úszógumi, vékonyodik a derék, beindul a fogyás. 

 A Flabélos által a testre gyakorolt "rezgés" a szervezetet nem terheli meg. Épp ellenkezőleg! Kifejezetten jó hatása van a szervezetre és az emésztésre a vibrációnak, ráadásul kíméli az ízületeket és a szívet is. 

 Hogy működik a Flabélos?

 A Flabélos alakformáló billegő-mozgó padján állva sorozatos egyensúlyvesztés következik be, mely beindítja a központi idegrendszert, az agy pedig utasítást ad az egyensúly fenntartásában részt vevő összes izomnak a korrigálásra, azaz az izomzat automatikusan "ellen tart". A helyzetmegtartó reflexeink működésbe lépnek, mely jelentős izommunkát eredményez, az ízületeinket és a szívet ugyanakkor nem terheli meg. Mindez az izommunka az akaratunktól függetlenül következik be, és olyan gyorsan történik, hogy egyetlen másodperc alatt akár 10-60 izom-összehúzódást is elérhetünk. Ezt tudatosan, edzőtermi körülmények között lehetetlen lenne megvalósítani.

Milyen eredményeket érhetünk el Flabélosszal?

- Biztosítja a testnek a kellemes, de eredményes kardiovaszkuláris edzést

- Növeli a pulzust és az anyagcserét, ezáltal javítja és gyorsítja az emésztést, gyorsabban égnek el a kalóriák az edzéseken kívül is

- Növeli az izmok munkabírását, az izmok erejét és tónusát

- Megállítja a csonttömeg-vesztést, melyet főként a mozgás hiánya okoz

- Javítja a vérkeringést és az izmok közötti koordinációt, ruganyosságot biztosít, javítja az egyensúlyérzéket, ami az idősebbeknek igen fontos

- Több oldalról és hatékonyan támadja meg a cellulitist, segíti a használóját a szép testtónus elérésében

- Csökkenti a heveny és idült derékfájást

- Cukorbetegek számára kifejezetten ajánlott, mert javítja a végtagok vérkeringését, rendszeres használatával csökkenthető a vércukorszint

- Növeli a vér oxigén szintjét, ezáltal javítja a közérzetet, segít a koncentrációban. Növeli az állóképességet, erősíti az immunrendszert és elősegíti a sejtregenerációt, növeli az elasztintermelést, ezzel kisimítja a finom vonalakat, ragyogóvá és egészségessé teszi a bőrt

- Segíti a sérülések, betegségek következtében károsodott izmok, ízületek újjáépítését, ezáltal a rehabilitáció egyik leghatékonyabb segédeszköze 

- Az izmokat tonizálja és növeli az ún. propriocepciót, vagyis az azonnali izomreakciót

- Javítja az izmok terhelhetőségét és rugalmasságát

- Célzottan mozgat nagyobb izomcsoportokat (comb, vádli, hasizmok, stb.)

- Növeli az állóképességet és a vérkeringést

- Fejleszti a mozgáskoordinációt és az egyensúlyozó-képességet, így az időskorúak elesése és az ebből adódó csonttörés kockázata is csökken

- Növeli a tesztoszteron- és a növekedésihormon-szintet

- Csökkenti a kortizolszintet

 Aki életvitelszerűen kívánja beépíteni a sportot mindennapjaiba, annak a Flabélos gépeket inkább kiegészítő programként ajánljuk a hagyományos erősítő és izomnövelő edzésformák mellett. Tematikus edzéseinkről a Kleopátra Szépségszalonok weboldalán tájékozódhatsz.

 

flabelos_gyakorlat.jpg

flabelos_gyakorlat_2.jpg

flabelos_gyakorlat_3.jpg

Egy kis édességre vágysz?

Kényeztesd magad nálunk csokival, cukorral, plusz kilók nélkül!

national-donut-day-2018-.jpg

 A szépségipar nem csak titkos összetevőkkel főz. A legegyszerűbb anyagokkal, a saját konyhánkban is fellelhető hozzávalókkal is csodás eredményeket érhetünk el. A maximális hatás eléréséhez persze elengedhetetlen a szakértő kéz, nem beszélve arról, hogy a kozmetikában, masszázsszalonban töltött időt alatt valódi pihenéssel, kikapcsolódás vár ránk.

Íme két finomság, amivel nem a gyomrunkat kényeztetjük: 

sugaring.jpgCUKORPASZTA

  • A cukorpasztás szőrtelenítés ősi recepten alapul, de a kozmetikai iparban való alkalmazása mostanában lett ismert. Előnyei:
  • 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz – fő összetevői a víz, a cukor és a citromlé - , így nem okoz allergiás reakciókat vagy bőrpírt.
  • Alacsony hőfoka miatt kevésbé veszi igénybe a bőrt, így az ajkak körül és a szemöldöknél is kiválóan alkalmazható, és a kezelés során is kellemes érzetet nyújt.
  • A hagyományos patronos gyantázásnál a szőrszálakat a növekedési irányukkal ellentétesen tépjük ki. Cukorpasztánál viszont az eltávolítás iránya megegyezik a növekedési iránnyal, ami lehetővé teszi, hogy a szőrszálak ne törjenek el szőrtelenítés közben, vagyis a paszta teljes szőrszálat képes eltávolítani, növelve ezzel a kezelés eredményességét.
  • A szőrtüszők nagy részét is eltávolítja, ezért kimondottan ajánlott férfiaknak, erős szőrzetűeknek és szőrtüsző-gyulladásra hajlamos vendégeknek.
  • Alkalmas a rövid, akár 3 mm-es szőrszálak eltávolítására is.

c_okoladna_masaz_a_1-890x665.jpg

CSOKIMASSZÁZS

A kezelés célja, hogy a csokoládéban található jótékony összetevőket a megfelelő masszázstechnikával hatékonyan a bőrbe juttassuk. A B1, B2, B3 vitaminon kívül vassal, antioxidánsokkal és egyéb tápanyagokkal hidratálja, tonizálja és bársonyosan simává és fiatalossá varázsolja bőrünket. Emellett fokozza a nyirokkeringést, így méregtelenítő hatású. A masszázselemek kombinálásával ellazítja az izomzatot, segít relaxálni, és endorfintermelő hatása miatt lelkünknek is gyógyír. 

A cukorpasztás szőrtelenítést és a csokimasszázst a Kleopátra Szépségszalonokban is kipróbálhatod! Szalonjaink szolgáltatási köre eltérő, kínálatunkról a www.kleoszalon.hu oldalon tájékozódhatsz!

Online bejelentkezés 5% kedvezménnyel!

süti beállítások módosítása