A Kleopátra Szépségszalonok blogja

Ragyogj tetőtől talpig

Ragyogj tetőtől talpig

Mire jó a nyirokmasszázs?

2018. december 03. - hellokleo

nyirokmassza_zs_1.jpg

A nyirokmasszázs más néven nyirokdrenázs/lymphodrenázs olyan speciális masszázs mely serkenti, aktivizálja a nyirokrendszer működését, a paraszimpatikus idegrendszer aktivitását.

A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokcsomók és a nyirokutak serkentésével, karbantartásával oly mértékig támogassuk a szervezetet, hogy képes legyen önállóan megbirkózni a nyirokkeringéssel, a szervezet méregtelenítésével, az immunrendszer megfelelő működtetésével. 

A vérkeringést, a sejtek táplálékellátását szívünk működése biztosítja. Immunrendszerünkről és a méreganyagok elszállításáról, a nyirok rendszerünk gondoskodik. 

A nyirokmasszázs végezhető géppel és kézi módszerrel is.
A kézi nyírok masszázsnál a kötőszövetet és a bőrt masszírozzuk. A  mozdulatok a nyirokkeringés irányában történnek, mely során a nyirokcsomók vibrációs mozdulatokkal aktiválásra kerülnek. 

Mindig fontos, de a masszázs előtti napokban különösen ügyeljünk arra, hogy 
 a test tömegtől függően  napi 2-3 liter folyadékot megigyunk, így a szervezet könnyebben ki tudja választani a felhalmozódott salakanyagokat, nyákokat. 

A nyirokcsomók és nyirokvezetékek kezelésekor csak nagyon kis nyomást alkalmazunk, mert a terápia szempontjából fontos nyirokerek a bőrfelszínhez közel helyezkednek el. Fájdalmat nem lehet érezni, a vérkeringés láthatóan nem élénkül meg, a bőr formája nem változik. A nyirokmasszázs lassú, ritmikus gyengéd körkörös mozdulatsorokból áll.

A lassú mozdulatok a szövetnedvek elmozdítását eredményezi. A ritmikusság során egyes mozdulatokat többször (5-7) ismételjük meg. Ez a sorozatszám gyorsítja fel leginkább a véredények és nyirokedények áramlását. A körkörös mozdulatok során hosszanti és kereszt irányban nyújtást végzünk, mellyel a szövetnedvek a nyirokcsomók felé kerülnek terelésre.

A nyirokmasszázs a Kleopátra Szépségszalonok üzleteiben is elérhető, időpontjainkról tájékozódj szalonjainban!

Üzleteink kínálata eltérő!

nyirokte_rke_p.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ragyogjtetotoltalpig.blog.hu/api/trackback/id/tr1014415888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása